Kommunikation

Medeltida bild på människor som talar med varandra. Från Capodilista Codex Manuscript Illumination  Biblioteca Civica, Padua

Idag handlar kommunikation om konversationer och de mest framgångsrika kommunikatörerna är också de som är bäst på att lyssna. Och de bästa lyssnarna är de som lyssnar med empati, respekt och förståelse.

Det är i dessa processer som framtida influenser tar form!

Det börjar med respekt och en förståelse för hur du skapar kontakt med dem du hoppas kunna hjälpa. Syftet definieras som en genuin önskan att bli en tillgång, en resurs. Uppriktigt deltagande är en ny sorts marknadsföring – det handlar om en ny blueprint för ”unmarketing”. Skaparen av ett meningsfullt innehåll kan få förtroende, auktoritet och inflytande. Konversationer kan utvecklas till relationer vilka mäts i socialt kapital och tillit.

Människor söker svar och vägledning, inte meddelanden och försäljningsargument. Vi måste kommunicera på ett person-till-person-sätt med våra kunder. Det gäller alltså att tala med, inte till folk!

Två ansikten med varsin pratbubbla. Pratbubblorna går in i varandra. Bilden indikerar att figurerna talar med varandra i samförstånd.
Tala MED, inte till.

Hur gör du – talar du till, över eller med människor, frågar Brian Solis.

Det är viktigt att inse att det inte är konversationerna i sig som bygger relationer och sprider budskap. Det är interaktionen, samarbetet och sammanhanget som hjälper oss att bygga meningsfulla möten. Dessa skapar i sin tur ett värde för dem som deltar.

Sociala medier är den sammanbindande länken, eller händelsernas mitt, för den här kommunikationen mellan ett företag och dess kunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s